Palarnia świeżej kawy

GÓRĄ PYSZNA KAWA!

Smak pysznej kawy rodzi się z

dbałości i uważności

Smak pysznej kawy rodzi się z dbałości i uważności. To elementy konieczne na każdym etapie uprawy, zbierania, suszenia i przechowywania ziaren kawowca. Gdy szlachetne, wyselekcjonowane ziarna wreszcie trafią do naszej palarni, wypalane są wolno i w niewielkich ilościach. To dlatego, że roasterzy muszą mieć pewność, że proces ten jest w pełni  kontrolowany aż do momentu, gdy z ziaren wydobyte zostaną wszystkie ukryte aromaty.

Palenie kawy to moment magiczny, bo choć rządzą tu ściśle określone reguły, to ważna jest też intuicja doświadczonego roastera, który wie, że każdy gatunek gatunek ziaren powinien być wypalany nieco inaczej. Jeśli chcesz, to opowiemy Ci o tym więcej, bo jak zapewne się domyślasz – o kawie możemy mówić bez przerwy.

Zastanów się jaką kawę lubisz. Łagodną w smaku i nie za mocną czy wręcz przeciwnie – intensywną w smaku i z dużą zawartością kofeiny? Pomyśl i powiedz nam o tym, a dobierzemy dla Ciebie kawę jasno, średnio lub ciemno paloną. I wiesz co? Mamy wrażenie graniczące z pewnością, że jej smak Cię zachwyci.

Wybierz najlepszą kawę dla siebie

Świeżo palona kawa

Comiesięczna subskrypcja to świetny sposób na upewenienie się, że w Twoim domu nigdy nie zabraknie świeżo palonej, ulubionej kawy.